Εκδηλώσεις Τμήματος
(20-11-2018) Επιστημονική Ημερίδα στη Μνήμη του Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής PDF Εκτύπωση

 

 
(20-11-2018) Ημερίδα "Η Κόρινθος στο πλαίσιο των πόλεων που μαθαίνουν" PDF Εκτύπωση

Ημερίδα

"Η Κόρινθος στο πλαίσιο των πόλεων που μαθαίνουν"

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018, 8:30 – 16:15

Θέατρο Δήμου Κορινθίων

Πρόγραμμα Ημερίδας

 
(19-11-2018) HMΕΡΙΔΑ "Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΟΡΜΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ" PDF Εκτύπωση

HMΕΡΙΔΑ: Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΟΡΜΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα.11 πμ αίθ. 1 διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Η εκπαιδευτική πολιτική στα σταυροδρόμια των Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών» στην Κόρινθο.

Κεντρικό θέμα της ημερίδας αποτελεί η διερεύνηση των κυρίαρχων τάσεων και κατευθύνσεων στο πεδίο της εκπαιδευτικής πολιτικής στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης καθώς και του ρόλου των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών απέναντι στα νέα δεδομένα και τις διεθνείς εκπαιδευτικές εξελίξεις. Εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες, ιδεολογικές και πολιτικές προεκτάσεις των κυριάρχων εκπαιδευτικών πολιτικών,κριτικές προσέγγισεις του Εργαλειακού λόγου στην εκπαίδευση αποτελούν μερικά μόνο από τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην ημερίδα. Η ημερίδα, που διοργανώνεται από την κ. Δέσποινα Τσακίρη, Καθηγήτρια και κ. Νίκο Φωτόπουλο, Επικ. Καθηγητή, εκτός από καθηγητές του Τμήματος, φιλοξενεί έγκριτους και εν ενεργεία πανεπιστημιακούς από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Η προσέλευση είναι ελεύθερη για όλους όσοι ενδιαφέρονται. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Κατεβάστε το πρόγραμμα της ημερίδας

 
(29-10-2018) Gr.A.C.E.: Greek German matchmaking for Active Citizenship Education in Youth Work PDF Εκτύπωση

Το “Gr.A.C.E.: Greek German matchmaking for Active Citizenship Education in Youth Work“ αποτελεί ένα νέο Erasmus+ πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται εντός του 2018 από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΠαΠελ) σε συνεργασία με το Association of German Educational Organization (AdB).

Το πρόγραμμα αποτελεί μία ελληνο - γερμανική σύμπραξη, η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες (και τους φορείς τους) που ασχολούνται με την εκπαίδευση, επιμόρφωση και κατάρτιση νέων. Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός πρόσφορου εδάφους για συνεργασία μεταξύ φορέων/οργανισμών των δυο κρατών, που εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο πεδίο.

Απευθύνεται σε:

• άτομα που είναι ενεργά στον χώρο της εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ιδιότητα του πολίτη μέσα από τον ρόλο του εκπαιδευτή, εμψυχωτή, κοινωνικού ή/και πολιτικού επιστήμονα, κτλ
• άτομα, η εργασία των οποίων διαπνέεται και καθορίζεται από τις αρχές της μη τυπικής εκπαίδευσης
• οποιονδήποτε θα ήθελε να μοιραστεί μαζί μας την γνώση, την εμπειρία, τα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις μεθόδους που αξιοποιεί στο πλαίσιο της ενασχόλησης του
• οποιονδήποτε είναι πρόθυμος να συνεισφέρει στη διάδοση και την ανάπτυξη/εφαρμογή των αποτελεσμάτων και την εργαλείων, που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος

H ομάδα:

i) Καθηγήτρια, Δέσποινα Καρακατσάνη (Τμήμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)
ii) Δώρα Κατσαμώρη (Τμήμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)
iii) Georg Pirker (AdB)


Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού υλοποιείται το δεύτερο workshop στην Κόρινθο και την Αθήνα 30/10-4/11

Συνημμένα θα βρείτε το πρόγραμμα

 
(26-09-2018) ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ στην ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ FREINET-ΦΡΕΝΕ 12,13 Οκτωβρίου 2018 PDF Εκτύπωση

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ στην ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ FREINET-ΦΡΕΝΕ

Iνστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής)

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2018-2019

Εργασίες 1ου Διημέρου--12, 13 Οκτωβρίου 2018

 
(24-09-2018) Συμπόσιο: «Διακυβέρνηση, ηθικές διαστάσεις & υπευθυνότητα στην εκπαιδευτική ηγεσία» PDF Εκτύπωση

 
(04-07-2018) Ημερίδα: Δυναμικές μορφές εκπαίδευσης πέρα από την τυπική εκπαίδευση στην Κορινθία. Απόπειρα αλληλογνωριμίας, ανατροφοδότησης, ενίσχυσης και δικτύωσης PDF Εκτύπωση

 Πατήστε στην εικόνα για να δείτε λεπτομέρειες καθώς και το πρόγραμμα της ημερίδας

 


 

 


 

 
(15-05-2018) Ημερίδα για την Ηγεσία στη σχολική ηγεσία PDF Εκτύπωση

 

 
(15-05-2018) Επιμορφωτική ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο iDecide PDF Εκτύπωση

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 6-8μμ στην ισόγεια αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας, Παγκάλου και Κίμωνος 11 σε επιμορφωτική ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο iDecide στο οποίο συμμετείχε εκ μέρους της Ελλάδας το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Κων/νο Δημόπουλο.


Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο:

5:30-6:15 Προσέλευση - Εγγραφές

6:15-7:00 Παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας του προγράμματος iDecide (Καθηγητής Κώστας Δημόπουλος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος)

7:00-7:20 Εμπειρίες από την εφαρμογή του προγράμματος στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Αθηνά Γιαννόγκονα, Διευθύντρια του Σχολείου)

7:20-8:00 Ερωτήσεις - συζήτηση με τους συμμετέχοντες

Παρακαλούμε προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή για την ημερίδα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και υποβάλλετε την αίτησή σας.
https://goo.gl/c1zhSP

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής από το Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα υλικά της ψηφιακής εργαλειοθήκης.

Τι είναι το Πρόγραμμα iDecide;

To πρόγραμμα ξεκίνησε το 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εφέτος. Είχε ως σκοπό τη δημιουργία μιας ψηφιακής εργαλειοθήκης για τα σχολεία προκειμένου αυτά να μπορέσουν να συμπεριλάβουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο παιδιά από μειονεκτούσες ομάδες (ο όρος χρησιμοποιείται με μεγάλη ευρύτητα καθώς το πρόγραμμα ασχολείται με πολλές τέτοιες ομάδες π.χ. παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, σοβαρά προβλήματα υγείας, διαταραχές λόγου, ψυχολογικές διαταραχές, αναπηρίες, μετανάστες, με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, κλπ). Συνολικά η εργαλειοθήκη καλύπτει 56 διαφορετικές κατηγορίες τέτοιων παιδιών.

Για κάθε μια από αυτές τις ομάδες έχει φτιαχτεί πλήρης οδηγός με οδηγίες διαχείρισής τους στο επίπεδο της τάξης, του σχολείου, σύντομη βιβλιογραφική επισκόπηση και αναφορές σε έγκυρες πηγές και φορείς στους οποίους οι εκπαιδευτικοί πορούν να ανατρέξουν για περαιτέρω βοήθεια.

Εκτός από τις πληροφορίες η πλατφόρμα αποτελεί ένα εργαλείο διαχείρισης αποφάσεων για τις ομάδες αυτές μέσα στη σχολική μονάδα καθώς και ένα εργαλείο διαβούλευσης της σχολικής κοινότητας.

Το Πρόγραμμα συντονίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και συμμετέχουν σε αυτό φορείς και σχολεία από πέντε χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ρουμανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία). Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του http://idecide-project.eu/index.php/el/

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 5