There are no translations available.

 

        

Αγαπητοί πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες

Σας καλωσορίζουμε στο Πανεπιστήμιο μας, που ευχόμαστε να γίνει και δικό σας Πανεπιστήμιο με την αφοσίωση σας σε αυτό που επιλέξατε αλλά και τη συνεργασία. Κοπιάσατε για να πετύχετε το στόχο της εισαγωγής σας στο Ίδρυμα και σας συγχαίρουμε γι’ αυτό. Εκείνο όμως που θεωρούμε ότι είναι μία δεύτερη επιτυχία για εσάς, είναι να αγαπήσετε τις σπουδές σας και να τις ολοκληρώσετε με ενδιαφέρον και αναζητήσεις έτσι ώστε τελειώνοντας να είστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε και να τις αξιοποιήσετε.

Για το παραπάνω προσπαθούμε για το καλύτερο μέσα στις δυσκολίες της πανδημίας που περνάμε. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία λειτουργίας του, έχει καθιερωθεί ως το κυρίαρχο ακαδημαϊκό Ίδρυμα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια, με καινοτόμα έρευνα και έτοιμο να σας μυήσει στον κόσμο των επιστημών ώστε και εσείς να συμβάλετε στην επιστημονική έρευνα και στην παραγωγή νέας γνώσης. Διδάσκοντες και εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο θα είμαστε δίπλα σας στα όποια προβλήματα ανακύψουν στη διάρκεια των σπουδών σας. Θα είμαστε εδώ για να συζητάμε και να βρίσκουμε λύσεις.

Καλώς ήρθατε στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Με τιμή,

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής

 


Αγαπητοί μας πρωτοετείς φοιτητές,

Θερμά συγχαρητήρια για την εισαγωγή σας στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία!

Εκ μέρους του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού σας καλωσορίζω σε ένα καλά οργανωμένο Τμήμα με πιστοποιημένες σπουδές υψηλού επιπέδου που καλλιεργεί ακαδημαϊκά αντικείμενα κοινωνικά κρίσιμα και επιστημονικά προκλητικά. Ένα δυναμικό Τμήμα με επιστημονική εμβέλεια στον ακαδημαϊκό χώρο και επαγγελματική ορατότητα στην αγορά εργασίας. Μια περιήγηση στον διαδικτυακό τόπο του Τμήματος παρέχει τις βασικές πληροφορίες που αρχικά σας ενδιαφέρουν, από το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών και το ακαδημαϊκό προσωπικό έως τους διάφορους Κανονισμούς και τις σύγχρονες υποδομές μας.

Σας υποδεχόμαστε σε μια ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινάει υπό έκτακτες συνθήκες πανδημίας. Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες δοκιμασίας για όλους σε όλα τα επίπεδα. Η λειτουργία του Τμήματος -όπως ακριβώς συμβαίνει με την κοινωνία, την οικονομία, την οικογένεια σας-, θα παραμείνει μακριά από την κανονικότητα. Η ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας απαιτεί ευθύνη, κατανόηση και συνεργασία.

Υπό πρωτόγνωρες και δυσκολότερες οργανωτικά συνθήκες, το Τμήμα μας ολοκλήρωσε το εαρινό εξάμηνο της προηγούμενης χρονιάς απρόσκοπτα με διαδικασίες on line (εξ αποστάσεως). Τα μαθήματα και οι εξετάσεις διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν χωρίς τεχνικά ή άλλα προβλήματα. Βεβαίως, τα μαθήματα στερήθηκαν την αναντικατάστατη δια ζώσης επικοινωνία και οι εξετάσεις είχαν ιδιαιτερότητες. Η ακαδημαϊκή κοινότητα και η φοιτητική ζωή απομακρύνθηκαν υποχρεωτικά από τους φυσικούς χώρους του Τμήματος. Διαφυλάχθηκε όμως η συνέχεια των σπουδών και δυνάμωσε η συνεργασία μεταξύ των μελών του Τμήματος -καθηγητών, φοιτητών, αποφοίτων, διοικητικών, τεχνικών, κλπ. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η δύναμη της συλλογικότητας και της επικοινωνίας είναι καταλυτική.

Η σκέψη και η προτεραιότητα του Τμήματος σήμερα δικαιωματικά ανήκει σε εσάς, τους νέους φοιτητές μας, που θα μας «γνωρίσετε» αναγκαστικά εξ αποστάσεως. Το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-21 ξεκινάει για τους φοιτητές του 1ου εξαμήνου με μαθήματα αποκλειστικά εξ αποστάσεως σύμφωνα με τους έκτακτους κανόνες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Πρώτιστο μέλημα η προστασία της υγείας όλων των μελών του Τμήματος. Με όρους έναρξης σπουδών και για την καλύτερη δυνατή ενσωμάτωση υπό τις παρούσες συνθήκες, πρέπει να παρακολουθείτε καθημερινά τις ανακοινώσεις της Γραμματείας. Επίσης, πρέπει άμεσα να συνδεθείτε ηλεκτρονικά με το Τμήμα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα λάβετε προκειμένου να συμμετάσχετε στα μαθήματα από την πρώτη ημέρα και να ενημερωθείτε σφαιρικά στις συναντήσεις που έχουν προγραμματισθεί ειδικά για εσάς την πρώτη ‘εβδομάδα προσαρμογής’. Τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου αρχίζουν την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 στις 11.50 και ελπίζουμε να είστε όλοι εκεί! Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, επιμέλεια και αδιάλειπτη επικοινωνία. 

Είστε πλέον ενήλικοι πολίτες και η τύχη είναι πρωτίστως στα δικά σας χέρια. Τα Πανεπιστημιακά σας όνειρα μπορούν και πρέπει να γίνουν πραγματικότητα. Σε ότι μας αντιστοιχεί, θα προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε με ενάργεια και ειλικρίνεια στις προσδοκίες σας, να στηρίζουμε τις προσπάθειες σας.

Με τις θερμότερες ευχές για εσάς και εκείνους που σας στηρίζουν,

Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Καθηγητής Δημήτρης Βενιέρης


 

 

 
IMG_1442_dsep.jpg

Student Association - (under construction)

Alumni Association

New Webpage (under construction)