Εκδηλώσεις Τμήματος


(26-09-2018) ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ στην ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ FREINET-ΦΡΕΝΕ 12,13 Οκτωβρίου 2018 PDF Εκτύπωση

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ στην ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ FREINET-ΦΡΕΝΕ

Iνστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής)

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2018-2019

Εργασίες 1ου Διημέρου--12, 13 Οκτωβρίου 2018

 
(24-09-2018) Συμπόσιο: «Διακυβέρνηση, ηθικές διαστάσεις & υπευθυνότητα στην εκπαιδευτική ηγεσία» PDF Εκτύπωση

 
(04-07-2018) Ημερίδα: Δυναμικές μορφές εκπαίδευσης πέρα από την τυπική εκπαίδευση στην Κορινθία. Απόπειρα αλληλογνωριμίας, ανατροφοδότησης, ενίσχυσης και δικτύωσης PDF Εκτύπωση

 Πατήστε στην εικόνα για να δείτε λεπτομέρειες καθώς και το πρόγραμμα της ημερίδας

 


 

 


 

 
(15-05-2018) Ημερίδα για την Ηγεσία στη σχολική ηγεσία PDF Εκτύπωση

 

 
(15-05-2018) Επιμορφωτική ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο iDecide PDF Εκτύπωση

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 6-8μμ στην ισόγεια αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας, Παγκάλου και Κίμωνος 11 σε επιμορφωτική ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο iDecide στο οποίο συμμετείχε εκ μέρους της Ελλάδας το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Κων/νο Δημόπουλο.


Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο:

5:30-6:15 Προσέλευση - Εγγραφές

6:15-7:00 Παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας του προγράμματος iDecide (Καθηγητής Κώστας Δημόπουλος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος)

7:00-7:20 Εμπειρίες από την εφαρμογή του προγράμματος στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Αθηνά Γιαννόγκονα, Διευθύντρια του Σχολείου)

7:20-8:00 Ερωτήσεις - συζήτηση με τους συμμετέχοντες

Παρακαλούμε προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή για την ημερίδα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και υποβάλλετε την αίτησή σας.
https://goo.gl/c1zhSP

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής από το Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα υλικά της ψηφιακής εργαλειοθήκης.

Τι είναι το Πρόγραμμα iDecide;

To πρόγραμμα ξεκίνησε το 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εφέτος. Είχε ως σκοπό τη δημιουργία μιας ψηφιακής εργαλειοθήκης για τα σχολεία προκειμένου αυτά να μπορέσουν να συμπεριλάβουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο παιδιά από μειονεκτούσες ομάδες (ο όρος χρησιμοποιείται με μεγάλη ευρύτητα καθώς το πρόγραμμα ασχολείται με πολλές τέτοιες ομάδες π.χ. παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, σοβαρά προβλήματα υγείας, διαταραχές λόγου, ψυχολογικές διαταραχές, αναπηρίες, μετανάστες, με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, κλπ). Συνολικά η εργαλειοθήκη καλύπτει 56 διαφορετικές κατηγορίες τέτοιων παιδιών.

Για κάθε μια από αυτές τις ομάδες έχει φτιαχτεί πλήρης οδηγός με οδηγίες διαχείρισής τους στο επίπεδο της τάξης, του σχολείου, σύντομη βιβλιογραφική επισκόπηση και αναφορές σε έγκυρες πηγές και φορείς στους οποίους οι εκπαιδευτικοί πορούν να ανατρέξουν για περαιτέρω βοήθεια.

Εκτός από τις πληροφορίες η πλατφόρμα αποτελεί ένα εργαλείο διαχείρισης αποφάσεων για τις ομάδες αυτές μέσα στη σχολική μονάδα καθώς και ένα εργαλείο διαβούλευσης της σχολικής κοινότητας.

Το Πρόγραμμα συντονίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και συμμετέχουν σε αυτό φορείς και σχολεία από πέντε χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ρουμανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία). Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του http://idecide-project.eu/index.php/el/

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 16