Προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών 2022-2023 «Κοινωνική Πολιτική»

Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Κοινωνική Πολιτική» για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) με τις εξής ειδικεύσεις:

α) Πολιτικές για τη Μετανάστευση, τις Κοινωνικές Διακρίσεις και την Ιδιότητα του Πολίτη

β) Οικονομία, Διοίκηση και Πολιτική Υγείας

γ) Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική

Σκοπός του ΠΜΣ

  • Η παροχή μεταπτυχιακών σπουδών υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου
  • Η συστηματική ανάπτυξη των απαιτούμενων γνώσεων και δεξιοτήτων για επιτυχή σταδιοδρομία σε ακαδημαϊκό/ερευνητικό ή/και επαγγελματικό επίπεδο στα πεδία της κοινωνικής πολιτικής
  • Η οικοδόμηση των απαραίτητων ικανοτήτων για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών σε μακροσκοπικό (εθνικό-υπερεθνικό) και μικροσκοπικό (επιμέρους πεδία) επίπεδο
  • Η απόκτηση μεθοδολογικών γνώσεων και αναλυτικών δεξιοτήτων για διδακτορικές σπουδές

Γνώσεις, Δεξιότητες,
Επαγγελματικές Προοπτικές

Το πρόγραμμα διερευνά όλα τα σύγχρονα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο. Αναλύονται ζητήματα θεωρίας του διεπιστημονικού αντικειμένου της κοινωνικής πολιτικής προκειμένου να κατανοηθούν και να ερμηνευθούν κοινωνικές παρεμβάσεις σε θέματα: μετανάστευσης και καταπολέμησης κοινωνικών διακρίσεων, αποτελεσματικής οργάνωσης και διοίκησης υπηρεσιών υγείας, εξευρωπαϊσμού και διεθνοποίησης της κοινωνικής πολιτικής στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Στο πλαίσιο αυτό παρέχει στους φοιτητές ένα ευρύ σύνολο γνώσεων και δεξιοτήτων υψηλού επιπέδου που ενδυναμώνει συστηματικά τις επαγγελματικές τους προοπτικές σε αντίστοιχους διεθνείς και εθνικούς φορείς, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, σε ΜΚΟ, σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνικής επιχειρηματικότητας, κλπ.

Αριθμός εισακτέων, τέλη φοίτησης

Ο αριθμός των εισακτέων στο ΠΜΣ ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε τριάντα (30) φοιτητές ανά ειδίκευση ετησίως (σύνολο 90 φοιτητές). Τα τέλη φοίτησης ανέρχονται στα 2.500€ για το σύνολο του Προγράμματος. Έως το 30% των εισαγομένων απαλλάσσονται πλήρως των τελών φοίτησης με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Διεξαγωγή μαθημάτων

Τα μαθήματα διεξάγονται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί και η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Μεγάλο μέρος ή/ και το σύνολο του προγράμματος θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ. Παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 31/08/2022.

Για την συμμετοχή σας συμπληρώστε την αίτηση εδώ.

Ηλεκτρονικής υποβολή δικαιολογητικών, παρακαλώ κάντε κλικ εδώ.

Για τυχόν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το ΠΜΣ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του Προγράμματος (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη, 20100 Κόρινθος, e-mail pmssep-secr@uop.gr, τηλ. 27410 74992.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 13:00 -17:00 (εκτός Τρίτης) και Σάββατο 10:00-13:00