Διαδικασία ελέγχου κειμενικής ταύτισης ΜΔΕ – ΠΜΣ “Κοινωνική Πολιτική”

Η Συνέλευση του Τμήματος μετά από σχετική εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΜΣ ‘Κοινωνική Πολιτική’ αποφάσισε τη γενικευμένη αξιοποίηση της πλατφόρμας κειμενικής ταύτισης Turnitin που προφέρεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο πλαίσιο της διαδικασίας εκπόνησης των Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών (ΜΔΕ). Σκοπός είναι η κατοχύρωση των συγγραφέων των ΜΔΕ και του Ιδρύματος αλλά και η αποτελεσματικότερη διασφάλιση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας στη χρήση πηγών και πόρων.

Συνημμένα ένας αναλυτικός οδηγός για τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη και την αξιοποίηση του λογισμικού Turnitin για τον έλεγχο κειμενικής ταύτισης των εργασιών σας. Σύμφωνα με τις διαδικασίες που θεσπίζονται και θα ισχύσουν άμεσα από την επερχόμενη εξεταστική του εαρινού εξαμήνου 2019-20, συνοδευτικά με την εργασία σας θα πρέπει να υποβάλλετε και την αναφορά του ελέγχου κειμενικής ταύτισης (την αναφορά δηλαδή που παράγει το Turnitin).

Σχετικά με τα ζητήματα που περιγράφονται στον οδηγό χρήσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Τσιωτάκη Παναγιώτη στο ptsiotakis@uop.gr.
Τα αποδεκτό όριο του ποσοστού κειμενικής ταύτισης μετά τη χρήση των ενδεδειγμένων φίλτρων που προτείνονται δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25%. Επισημαίνεται ότι μπορείτε να υποβάλλετε σε έλεγχο τμήμα ή ολόκληρη την ΜΔΕ και να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μετά από διορθώσεις/παρεμβάσεις σας.