Εκδηλώσεις του Τμήματος (Απρίλιος - Ιούλιος 2011) PDF Εκτύπωση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
(Απρίλιος-Ιούλιος 2011)

 

 

Απρίλιος 2011

14/4, Ομιλία κ. Θ. Κατσή, Αναπληρωτή Καθηγητή, Προέδρου του Τμήματος:  «Η έννοια και η χρήση της προστιθέμενης αξίας  στην εκπαιδευτική αξιολόγηση»
Αμφιθέατρο του Τμήματος, ώρα 15.45-16.30

 

Μάϊος 2011 

2-8/5,  Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση με τη συνεργασία της ActionAid, με έμφαση στο δικαίωμα των γυναικών και των κοριτσιών στην εκπαίδευση.
4/5,  Προβολή βίντεο-ντοκυμαντέρ για την εκπαίδευση των κοριτσιών, Αμφιθέατρο του Τμήματος, ώρα 21.00

13/5, Ημερίδα: «Ο ρόλος της έρευνας στην εκπαίδευση: Η ανάδειξη της επιστημονικής έρευνας των εκπαιδευτικών του Νομού Κορινθίας»
Αμφιθέατρο του Τμήματος, ώρα 17.00-20.00 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

13/5,  Εργαστήριο Συμβουλευτικής του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: «Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας - Βιογραφικό Σημείωμα - Σύνταξη Συνοδευτικής Επιστολής»
Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν κατά προτεραιτότητα τεταρτοετείς και
τριτοετείς φοιτητές/τριες. Θα χορηγηθεί υποστηρικτικό υλικό σε όλους τους συμμετέχοντες.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να
αποστείλετε email στο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Αίθουσα Συνεδριάσεων Α΄ορόφου του Τμήματος, ώρα 9.00-11.30

23/5, Ημερίδα της Κατεύθυνσης του ΠΜΣ  «Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη»: «Κοινωνικές ανισότητες και μετανάστευση: Μεταπτυχιακές σπουδές, έρευνα και κοινωνική πολιτική»
Αμφιθέατρο του Τμήματος, ώρα 18.30-21.30

26/5, Ερευνητικό Σεμινάριο: «Κοινωνικές ανισότητες στην εκπαίδευση: Σύγχρονη θεωρία και έρευνα» 
Εισηγήτρια: κ. Ελένη Σιάνου-Κύργιου, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Αμφιθέατρο του Τμήματος, ώρα 16.30-19.30

27-29/5,  Διεθνές Συνέδριο Αστεακής Ανθρωπολογίας (Urban Anthropology):  “Market versus Society? Human Principles and Economic Rationale in changing times”
Πληροφορίες και Πρόγραμμα στο http://korinthos.uop.gr/~anthropology


Ιούνιος 2011

2/6, Διάλεξη του Καθηγητή  Dave Hill, Middlesex University, Λονδίνο, Visiting Professor of Critical Education Policy and Equality Studies, University of Limerick, Ιρλανδία, Επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντή Σύνταξης και Ιδρυτικού Συντάκτη του περιοδικού «Journal for Critical Education Policy Studies»: «Glocal NeoLiberalism (and Education) in/ under Capitalism: Economic/ Political/ Social Contexts of  Critical Education and Resistance»
Αμφιθέατρο του Τμήματος, ώρα 14.30-16.30

3/6, Ημερίδα της Κατεύθυνσης του ΠΜΣ «Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό» 
Ώρα 18.00

3-4/6, Επιστημονικό Εργαστήριο: Το Έθνος πέραν των Συνόρων. «Ομογενειακές» Πολιτικές του ελληνικού κράτους. Συνδιοργάνωση του ΠΜΣ «Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη» με το Κέντρο Έρευνας Μειονοτικών Ομάδων (ΚΕΜΟ) και την Εταιρεία Μελέτης του Νέου Ελληνισμού «Μνήμων» 

 

Ιούνιος-Ιούλιος 2011

27/6-17/7, Θερινό Σχολείο του Τμήματος
Προκήρυξη, προσφερόμενα μαθήματα και αίτηση εγγραφής διαθέσιμα στο http://dsep.uop.gr

 

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Την αφίσα με τις εκδηλώσεις του Τμήματος μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ