Faculty Events


(22-04-2020) Διαδικτυακή διάλεξη Καθ. Η. Μόσιαλου για την πανδημία του νέου κορωναϊού και τις επιπτώσεις της PDF Print
There are no translations available.

 

Tο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΤΚΕΠ)του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την Τετάρτη 24 Απριλίου 2020 διαδικτυακή εκδήλωση προκειμένου να συζητηθούν σε ακαδημαϊκό επίπεδο οι μεγάλες και πολύπλευρες επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Ομιλητής, ο διακεκριμένος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος. Η θεματολογία της διάλεξης περιέλαβε το ιστορικό, τα αίτια, την εξέλιξη, την αντιμετώπιση, την κριτική προσέγγιση και τις προβλέψεις για τη σημερινή υγειονομική κρίση σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής και προλόγισε ο Πρόεδρος του ΤΚΕΠ Καθηγητής Δημήτρης Βενιέρης. Την εκδήλωση και τη συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο Αν. Καθηγητής του ΤΚΕΠ Κυριάκος Σουλιώτης. Στην εκδήλωση συμμετείχε σημαντικός αριθμός μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και του ευρύτερου χώρου της υγείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

Παρακάτω Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη και τη συζήτηση που ακολούθησε

 

 

 
(28-01-2020) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Πολεμώντας για την Ειρήνη: Ελλάδα - Ιταλία- Ισπανία στη δεκαετία του ’80» PDF Print
There are no translations available.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Κατεβάστε το δελτίο τύπου σε pdf)

«Πολεμώντας για την Ειρήνη: Ελλάδα- Ιταλία- Ισπανία στη δεκαετία του ’80»

Εκδήλωση με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔΙΣ)

Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής συμμετείχε σε κοινή εκδήλωση με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔΙΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020.

Από τον Δεκέμβριο 2019, το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔΙΣ) φιλοξενεί την Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής «Πολεμώντας για την Ειρήνη: Ελλάδα- Ιταλία- Ισπανία στη δεκαετία του ’80». Παρουσιάζει το αντιπολεμικό κίνημα στον ευρωπαϊκό Νότο, μέσα από μία πολύπλευρη ιστορική αναδρομή. Ανασυνθέτοντας το πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής, τεκμηριώνει (με αφίσες, φωτογραφίες, εκδόσεις, δημοσιεύματα και άλλα τεκμήρια) τη σημασία της συγκριτικής ανάγνωσης του αντιπολεμικού κινήματος και παρουσιάζει αναλυτικά την επίδρασή του στην κοινωνία, την πολιτική και τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης διοργανώθηκε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τίτλο «Κινήματα πολιτών και Ψυχρός Πόλεμος: Το παράδειγμα της Νότιας Ευρώπης» στο ΠΕΔΙΣ στην Κόρινθο. Προηγήθηκε ξενάγηση των φοιτητών-τριών στην Έκθεση και παρουσίαση του υλικού της. Αντικείμενο της συζήτησης στρογγυλής τράπεζας, στην οποία συμμετείχε πλήθος φοιτητών, καθώς και οι βουλευτές Κορινθίας κκ. Ν. Ταγαράς, Γ. Ψυχογιός και ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Α. Γκιολής, ήταν η σημασία της συγκριτικής προσέγγισης του αντιπολεμικού κινήματος και η επίδρασή του στην κοινωνία, την πολιτική και τον πολιτισμό, με επίκεντρο στον ύστερο Ψυχρό Πόλεμο.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετείχαν η κ. Έφη Γαζή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας, η κ. Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, και ο κ. Αντώνης Κλάψης, Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης. Συμμετείχε επίσης η κ. Ειρήνη Καραμούζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας, University of Sheffield. Συντονιστής ήταν ο κ. Μάνος Παπάζογλου, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις για την κοινή δράση:

«Συνιστά ιδιαίτερη τιμή η συνεργασία του Τμήματος μας με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και το ΠΕΔΙΣ. Το θέμα της έκθεσης συνδέεται άμεσα με τα διεπιστημονικά ενδιαφέροντα των φοιτητών μας, προσφέροντας ερεθίσματα για το ρόλο της ιστορικής μελέτης στην προαγωγή της ειρήνης μεταξύ των λαών που είναι προϋπόθεση για τη διαφύλαξη της και εντός των κοινωνιών.» Καθηγητής Δημήτριος Βενιέρης, Πρόεδρος ΚΕΠ

«Προσβλέπουμε στην περαιτέρω εδραίωση της καλής συνεργασίας του Ιδρύματος και του Τμήματος, η οποία είναι ήδη μακρόχρονη και έχει προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες κοινών δράσεων και συμμετοχής μελών ΔΕΠ και φοιτητών του Τμήματος». Αναπληρωτής Καθηγητής Νικόλαος Τζιφάκης, Πρόεδρος ΠΕΔΙΣ

«Το ελληνικό αντιπολεμικό κίνημα ακολούθησε τυπολογίες που απαντούν σε παρόμοια διεθνή φαινόμενα: την αντίδραση κατά του κατεστημένου, την αμφισβήτηση της «πυρηνικής ισορροπίας του τρόμου», την κριτική για τον Πόλεμο στο Βιετνάμ και την εγκατάλειψη της ύφεσης. Παράλληλα, είχε δικά του τοπικά χαρακτηριστικά λόγω της επιρροής της δικτατορίας και του Κυπριακού, που προσέδωσαν στο κίνημα -ή τα διάφορα ομόκεντρα κινήματα- έντονο αντι-αμερικανισμό και πιέσεις για εκδημοκρατισμό». Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΠΕΔΙΣ Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου

«Τα κινήματα ειρήνης και οι συλλογικές δράσεις για τον πυρηνικό αφοπλισμό δημιούργησαν ένα όραμα για το τέλος του ψυχρού πολέμου. Επίσης, συνέβαλαν στους μετασχηματισμούς της πολιτικής κουλτούρας στον ύστερο 20ο αιώνα. Διασταυρώθηκαν με τα κινήματα νεολαίας, τα φεμινιστικά κινήματα και τα περιβαλλοντικά κινήματα. Στον ευρωπαϊκό νότο, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, εξέφρασαν και αιτήματα εκδημοκρατισμού και εθνικής ανεξαρτησίας. Η πλούσια Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής μας έδωσε την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε την αναγκαιότητα της διεκδίκησης της ειρήνης τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα.» Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας ΚΕΠ Έφη Γαζή

«Η επιλογή του Ιδρύματος της Βουλής να επιδιώξει τη συνεργασία και την εξωστρέφεια με την ακαδημαϊκή κοινότητα ωφελεί και εμπλουτίζει σημαντικά την ακαδημαϊκή ζωή του Τμήματος. Τα στοιχεία της εξαιρετικά επιμελημένης Έκθεσης απέσπασαν ευμενέστατα σχόλια από τη φοιτητική κοινότητα.» Επίκουρος Καθηγητής ΠΕΔΙΣ Μάνος Παπάζογλου

«Στα κράτη της Νότιας Ευρώπης, το αντιπολεμικό κίνημα που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1980 συνδέθηκε με τις ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες που το ίδιο χρονικό διάστημα λάμβαναν χώρα εκεί. Παράλληλα, επηρεάστηκε από το γενικότερο διεθνές κλίμα της εποχής και την αναζωπύρωση του Ψυχρού Πολέμου».
Επίκουρος Καθηγητής ΠΕΔΙΣ Αντώνης Κλάψης


                                           
 
(09-01-2020) Χριστουγεννιάτικη Μουσική Γιορτή 2019 PDF Print
There are no translations available.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Χριστουγεννιάτικη Μουσική Γιορτή του Τμήματός μας. Συμμετείχαν, με μελωδίες, τραγούδια και μουσικούς σκοπούς η ΜΠΑΝΤΑ ΠΝΕΥΣΤΩΝ του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου και το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Ήταν μια άρτια καλλιτεχνικά και ζεστή ατμοσφαιρικά γιορτή με μουσικές συμπράξεις και ξεχωριστούς καλεσμένους. Διδάσκοντες, διοικητικοί και φοιτητές γιόρτασαν με τραγούδια, φιλέματα και ευχές. Και του χρόνου...

 

Φωτογραφίες γιορτής

https://we.tl/t-mNMVNNNzVT

 
(08-01-2020) εκδήλωση:'Κινήματα πολιτών και Ψυχρός Πόλεμος: το παράδειγμα της Νότιας Ευρώπης" PDF Print
There are no translations available.

.

 
(23-12-2019) 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι και Ηλεκτρονική Μάθηση" PDF Print
There are no translations available.


 Η Ερευνητική Ομάδα Ηλεκτρονικής Μάθησης του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ), διοργάνωσε στην Κόρινθο, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2019, το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο “Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι και Ηλεκτρονική Μάθηση”.

Το Συνέδριο είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν στις εργασίες του πάνω από 150 σύνεδροι, ακαδημαϊκοί από τα περισσότερα Πανεπιστήμια της χώρας, ερευνητές και εκπαιδευτικοί της πράξης. Επιπλέον, αποτέλεσε ένα ανοικτό φόρουμ συζήτησης και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συνέδρων, το οποίο προώθησε τον επιστημονικό διάλογο για σημαντικά αλλά ανοικτά ζητήματα σχετικά με τις εκπαιδευτικές τεχνολογίες 2ης γενιάς και το νέο εκπαιδευτικό πλαίσιο για τη μάθηση του 21ου αιώνα.

Στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο “Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι και Ηλεκτρονική Μάθηση” παρουσιάστηκαν, μετά από κρίση, 47 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες που αφορούν εμπειρικές μελέτες, αναπτυξιακά έργα και αναλύσεις σχετικά με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ανοικτών πόρων ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου και προγραμμάτων ηλεκτρονικής μάθησης στην τυπική εκπαίδευση και στη δια-βίου μάθηση. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης μία προσκεκλημένη ομιλία από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά Δημήτριο Σάμψων, ένα συμπόσιο (workshop) και μία στρογγυλή τράπεζα.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που υιοθέτησαν το Συνέδριο συμβάλλοντας στο να αποτελέσει ένα πραγματικά Ανοικτό Συνέδριο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εγγραφή και η παρακολούθηση των εργασιών ήταν ελεύθερη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες. Επιπλέον, ήταν ένα ‘οικολογικό’ συνέδριο, καθώς όλο το σχετικό υλικό (βιβλίο περιλήψεων, πρόγραμμα, βεβαιώσεις συμμετοχής) διανεμήθηκε ηλεκτρονικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση, το πρόγραμμα εργασιών και τον Τόμο Περιλήψεων υπάρχουν στον δικτυακό τόπο του Συνεδρίου http://eprl.korinthos.uop.gr/eloer2019.


 Κατεβάστε το δελτίο τύπου 


 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 17