Νικολακάκη Μαρία

Η Μαρία Νικολακάκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια (μόνιμη) Παιδαγωγικής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

[section title=”Επικοινωνία”]Τηλέφωνο: 27410-75638, εσωτερικό: 5319
 
[button color=”primary” size=”small” url=”mailto:manik@uop.gr” target=”self”]e-mail[/button]

[/section]

 

[button color=”primary” size=”small” url=”http://dsep.uop.gr/attachments/CVs/nikolakaki/nikolakaki_CV_2012.pdf” target=”blank”]Πλήρες Βιογραφικό (pdf)[/button]

 

Σπούδασε παιδαγωγικά στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιώς, στη σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική της διατριβή στο χώρο των επιστημών της αγωγής. Στη συνέχεια εκπόνησε δυο μεταδιδακτορικές έρευνες, μία (με υποτροφία ΝΑΤΟ), στο Institute of Education και μία (με υποτροφία του ΙΚΥ) στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε Honorary Fellow του Πανεπιστημίου Wisconsin, Madison, USA. Έχει υπηρετήσει ως δασκάλα, ως καθηγήτρια αγγλικών, έχει διδάξει στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, στο Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής). Έργα της είναι: Η Κριτική Παιδαγωγική στο νέο μεσαίωνα (επιμ). Μύθοι και Πραγματικότητα της ελληνικής εκπαίδευσης: διαθεματικότητα και ομαδοσυνεργατική διδασκαλία στο ελληνικό σχολείο (με Τζ.Μωραίτη και Κ. Δώσσα).  Παγκοσμιοποίηση, τεχνολογία και Παιδεία στη Νέα Κοσμόπολη (επιμ). Critical pedagogy in the New Dark Ages: Challenges and possibilities  (ed). Προς ένα σχολείο για όλους: Διαθεματικότητα και συνεκπαίδευση στο δημοτικό σχολείο(επιμ.).Ο εκσυγχρονισμός της διδασκαλίας των Μαθηματικών στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο: Παιδαγωγικές αρχές, αναλυτικά προγράμματα, διδακτικές προσεγγίσεις.. Αγωγή της προσχολικής ηλικίας. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.